Cloud

Povestea noastră

Img

Școala Gimnazială POLITEHNICA s-a înființat ca urmare a Hotărârii Senatului Universității Politehnica din București, mai întâi în anul 2016 prin O.M. nr. 5613/25.10.2016 pentru nivelul preșcolar, apoi prin O.M. nr. 4600/17.08.2017 pentru nivelul primar, din dorința oferirii unei educații de calitate copiilor angajaților Universității Politehnica din București.

Suntem un concept inovator în București, prima Grădiniță și Școală Primară/Gimnazială pentru fericire și familie, adresat copiilor ai căror părinți sau bunici sunt angajați în cadrul Universității POLITEHNICA din  București.  În primul rând oferim timp, zâmbete, iubire și tot entuziasmul pentru a crea un mediu armonios și vesel în care copiii să evolueze prin joc.

Așadar, Școala Gimnaziala POLITEHNICA se adresează întregii familii prin crearea unui mediu educativ-recreativ utilizând joaca, aduce mai aproape de locul de muncă al părinților, generând  mai mult timp  petrecut de familie, deoarece se elimină  ”naveta” casă-gradiniță/școală-serviciu.

Prin oferta educațională individualizăm grădinița și școala noastră și le conturăm „personalitatea”. Oferim o abordare pluridisciplinară: ingrijirenutritie si educatie în același timp  și un program adaptat nevoilor părinților angajați în Universitatea POLITEHNICA din București (08:00-18:00).

Copiii au asigurate micul dejun, prânzul și trei gustări, meniu atent elaborat de o echipă formată din cadre medicale specializate (medic și asistent medical), zilnic verificat de aceeași echipă.

Școala este un loc sigur, copiii sunt în permanență supravegheați, atât în clase cât și în locurile de joacă, beneficiază de asistență medicală pe tot parcursul programului.

 Programul educativ al școlii este flexibil și acoperă cerințele dezvoltării copilului atât la nivel psiho-cognitiv, cât și fizic. Utilizăm o abordare individualizată a copilului, personalul didactic ține seama de ritmul propriu de dezvoltare al fiecăruia, de nevoile sale afective și de activitatea fundamentală corespunzătoare vârstei – jocul. Educăm cu blândețe și fermitate copiii, avem reguli clare și simple, încurajăm colaborarea și lucrul în grupe și echipe, îndemnăm copii să rezolve conflictele prin negociere și ne propunem dezvoltarea abilităților sociale și a empatiei.

Dotările materiale sunt stabilite respectând principiul asigurării unui mediu ce garantează siguranța și sănătatea copiilor, un mediu sigur în care copiii sunt educați, iubiți și îngrijiți în timp ce părinții sunt antrenați în alte activități. Un avantaj major este amplasarea într-o zonă liniștită, departe de zgomotul și de poluarea orașului.

Școala Primară POLITEHNICA beneficiază de următoarele dotări:

  •  săli de grupă pentru învățământul preșcolar cu mobilier atractiv şi multifuncţional, sectorizate pe zone de lucru la activităţile alese, cu posibilitatea folosirii lor şi la activităţile comune ce utilizează metode interactive şi integrative
  • 5 dormitoare ( separat de sălile de clasă) pentru învățământul preșcolar
  • 8 săli de clasă pentru nivel primar/gimnazial cu mobilier atractiv şi multifuncţional.
  • Sala de sport
  • Sală de sport
  • Zona de joacă şi relaxare
  • Bibliotecă
  • Cabinet de consiliere şi psihologie
  • Cabinet de logopedie
  • Cabinet medical
  • Sală de mese
  • Spaţiu de joacă în aer liber

Mediul educațional

Mediul educațional asigurat în gradiniţa şi şcoala noastră facilitează dezvoltarea liberă a copilului și pune în evidență dimensiunea interculturală și pe cea a incluziunii sociale. Mediul este astfel pregătit încât să permită copiilor o explorare activă și interacțiuni variate cu materialele, cu ceilalți copii și cu adulţii. Spaţiul a fost conceput pentru dezvoltarea complexă a copiilor, vizând mai multe tipuri de dezvoltare a acestora: fizică, a limbajului și a competenței de comunicare, cognitivă, social-emoțională, a capacității de învățare şi a diversității culturale, dar în principal a bucuriei jocului.

Misiunea noastră

Școala Gimnazială  Politehnica  reprezinta alegerea  potrivita pentru familiile  care  isi  doresc  o scoala  unde copiii  isi  dezvolta mintea, creativitatea si spiritul, intr-un climat  familial unde educatia   se  bazeaza  pe  o dezvoltare armonioasa, folosindu-se tehnici de predare inovatoare, interactive si materiale didactice performante. In cadrul institutiei  noastre activeaza un colectiv de profesionisti de exceptie, format din profesori cu experienta, psihologi si experti in educatie.

Misiunea fundamentală  a institutie noastre este de a-i pregati pe copii pentru    viața, pentru cerintele ei existente și viitoare, de a cultiva spiritul de initiativa, entuziasmul de a invata, spontaneitatea, independenta  gandirii, motivatia   creativa si libertatea de exprimare.

 In   acest sens, Școala Gimnazială Politehnica  isi propune mentinerea permanenta a colaborarii cu familia pentru asigurarea reusitei fiecarui copil, pentru dezvoltarea si incurajarea potentialului sau creativ.